top of page

JELLE VAN GIEL GROUP is een Antwerpse instrumentale band met een klassiek jazz format dat deels verder bouwt op die rijke jazztraditie, maar ook op zoek gaat naar nieuwe klankkleuren en modernere, hedendaagse invloeden. Denk aan de bezetting van Miles Davis voor Kind Of Blue, met daarbij een elektrische gitaar om nog meer effecten en kleuren toe te voegen aan de muziek. Met Third Story (Hevhetia) bouwt Jelle verder op zijn repertoire, met nog meer kleur door het instrumentale bereik groter te maken. Zoals steeds komen de nummers voort uit de drang fascinerende aspecten uit het leven te vatten: de toenemende digitalisering, de huidige pandemie, maar zelfs de vrijheidsbeperking van mens en dier wordt in muziek omgezet. Uniek op dit album zullen ongetwijfeld de zes intermezzo’s in duo zijn die Jelle samen met elk van zijn muzikanten improviseert. Zo zet hij niet alleen elk van hen extra in de schijnwerpers, maar laat hij iedereen aan het verhaal meeschrijven. Het album wordt verwacht eind 2021.

Jelles sterkte is het arrangeren van een beeldverhaal rond lyrische thema’s die je raken. Hierdoor is de muziek voor een breed publiek toegankelijk. De eerste twee albums werden reeds goed gesmaakt. Het bewijs daarvan zijn tal van mooie reviews en quotes en veel airplay in zowel binnen- als buitenland. 

Jelle Van Giel - drums/composities

Thomas Mayade - trompet/flugelhorn

Tom Bourgeois - alto sax/basklarinet

Matthias Van den Brande - tenor sax

Tim Finoulst - gitaar/pedal steel gitaar

Bram Weijters - piano/keys

Janos Bruneel - contrabas

De jonge drummer en componist Jelle Van Giel debuteert sterk met Songs For Everyone. Voor een zevenkoppig ensemble schreef hij fijn geconstrueerde nummers, soms bijna puur, vaak met de nodige dramatische spanning. (kvk - De Standaard ****)

Een veelbelovend debuut dat ook buiten het jazzmilieu een publiek verdient. (Bart Steenhaut - De Morgen ****)

Dit is een 'must have' voor iedereen die houdt van lyrische en melodieuze jazz. Van Giel kreeg felicitaties voor zijn album van niemand minder dan Jef Neve en John Ruocco. Het is uitkijken naar een live-uitvoering van deze muziek! (D.Roels - JazzMozaïek *****)

'Het spettert, het sprankelt, het omarmt, kortom het doet deugd naar deze muziek te luisteren!' (Cees Van de Ven)

'Een mooie cast van bandleden en een feestelijk live gebeuren.' (Chris Joris - JazzMozaïek)

bottom of page