top of page

Wie is Voluté?

Hoe is Voluté vzw er gekomen?

Bassist Wim Ramon is al 20 jaar actief als lesgever en uitvoerder. Doorheen de vele optredens als freelancer of bandleider begon Wim een aantal zaken zoals boekingen en geluidsversterking meer en meer zelf in de hand te nemen voor de eigen projecten, om zo de kwaliteit van de optredens omhoog te krikken. 

De stap was niet zo groot om naast de eigen projecten ook andere optredens te organiseren: lokaal was er nog geen aanbod en de vragen van collega’s duidden op een rijke bron van potentiële concerten van hoge klasse.

De ideeën waren volop aan het broeden toen Wim de Amerikaanse bassist Or Bareket ontmoette en deze polste naar mogelijkheden om een concert te spelen. De koppen werden samen gestoken en VZW Voluté werd opgericht in december 2017.

foto Wim GF 2108 hoge resolutie_edited.p
Wim Ramon
voorzitter
Patrick_edited_edited.png
Patrick Feys
secretaris
Wat doet Voluté vzw?
Op dit moment organiseert Voluté vzw jazz concerten op 2 locaties in Aalter : de auditiezaal van de Academie voor Muziek, Woon en Dans en Stat68. Daarnaast ondersteunt de vzw de projecten waarim Wim zelf meespeelt. De plannen voor de nabije toekomst zijn o.a. het uitgeven van een eerste CD (GLAD!, het samenwerkingsproject van Locatelli en Andy Declerck), het samenwerken met andere organisatoren om buitenlandse groepen een concertreeks te kunnen aanbieden en het naar buiten brengen van de eigen producties in binnen- en buitenland.

Wie zijn wij?

Wim Ramon is voorzitter en werkt aan de boekingen en ontwikkeling van de projecten. Grafisch kunstenaar Patric Feys is secretaris, zorgt voor de PR en helpt mee in de opbouw van netwerken van sponsors en mede-organisatoren. Cathérine Criem helpt bij de organisatie van de concerten bij het verzorgen van de catering en het logement van de artiesten. Carla Ramon houdt de financiën in het oog, adviseert op gebied van wetgeving en helpt ook met de opbouw van ons netwerk. Jean-Marie Criem houdt de boekhouding bij en Tim Herweyers fungeert als netwerker voor sponsoring en ook als fotograaf op de concerten.

En de naam?
Voluté is een krulvormige figuur. Ze is te vinden in de natuur (slakkenhuis), architectuur (ionische zuil) en wordt ook traditioneel gebruikt bij de kop van een strijkinstrument. Ook in de wiskunde komen deze verhoudingen terug als de rij van Fibonacci en de Gulden Snede. Gezien de vzw ook zo'n veelzijdig inzetbare tool wil zijn, gezien de link met de strijkinstrumenten en gezien het woord een alliteratie én rijm vormt met de afkorting vzw waren voor ons meer dan genoeg redenen om Voluté als naam te kiezen.
bottom of page